maandag 19 augustus 2024

Le Tréport, Funicular

Dinsdag 16 juli, deel 23


's Morgens 10 uur hadden wij ons ontbijt op spullen ingeladen, hond uitgelaten en vertrokken wij verder noordwaarts vanuit Lisieux. Onze eerste bestemming vandaag zou Le Teport zijn. Op een gegeven moment passeerden wij bij Rives-en-Seine de brug over de rivier de Seine en wast later rond 20 voor 12 vonden wij in het dorpje Yerville, dat het tijd was voor een pauze. Wij dronken er onze koffie, lieten onze hond even uit en wij kamden haar even.

Weer verder. Kwart over 3 arriveerden wij in de parkeergarage bij de Funicular in Le Tréport. Wij gingen hier eerst boven op het klif wandelen, waar wij een prachtige uitzicht over de zee en de badplaatsen Le Tréport en Mers-les-Bains hadden.
Le Tréport en vuurtoren

Le Tréport en naastgelegen plaats Mers-les-Bains

Wij hebben echt genoten van het uitzicht hierboven, rondgewandeld maar ook rustig vanaf een bankje gekeken voordat wij het gratis kabeltreintje naar beneden namen.

Leuk zo'n richtingaanwijzer. Meerdere plekken op deze paal hebben wij inmiddels bezocht zoals: Parijs 150km, Beauvais 85km, Mt St. Michel 260km, Brussel 230km, Londen 190km, Le Crotoy 25km

Een ontploft kanon?

Zicht op Le Treport vanaf de havenpier

Ondanks het mindere weer was het toch erg druk in de badplaats beneden. Wij hebben er heerlijk rondgewandeld, zijn even bij de vuurtoren geweest langs de haven en de winkels en vele eettentjes en wij sloten ons bezoek beneden af met een heerlijke maaltijd in creperie Aux Delices op het overdekte terras. Na de maaltijd wandelden wij terug naar het treintje en boven zochten wij onze wagen weer op.

En wij nemen de funicular weer omhoog

Het was nog een kleine 15km naar Friville. Tegen vijven was daar nog geen personeel in het B&B hotel, dus checkten wij in met de automaat. Het hotel waar wij 6 jaar eerder ook nog een nacht sliepen was veranderd van naam toen was het Hotel atHéna, maar van binnen was het volgens ons nog gelijk.

's Avonds bezochten wij omstebeurt nog even het winkelcentrum tegenover het hotel, maar de andere morgen gingen wij in Friville ook nog even langs de Aldi voor wij op pad gingen richting Villeneuve-d'Ascq.

Naar deel 24 van onze Tour


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver